Mozes de Horst en Naatje Keizer hadden een dochter Rika, en vijf getrouwde kinderen: Soes Manus, Anna, Meijer, Esther en Israël.
Toevoeging van een bezoeker van de website
Mozes, Naatje en Rika woonden in een onbewoonbaar verklaarde woning in de Zuiderstraat in Blokzijl. Mozes de Horst handelde in lompen en porselein. Hij deed zijn handel met paard en wagen.
H. Hamburger en J.C. Regtien, Joodse oorlogsmonumenten in de provincie Overijssel, alsmede algemene oorlogsmonumenten waarop joodse namen voorkomen. Profiel (Bedum 2002) 13
Van een of meer mensen in dit gezin hebben wij niet kunnen vaststellen of zij de oorlog al dan niet overleefd hebben. Hun naam is niet teruggevonden op lijsten van overlevenden, maar wij hebben hen ook niet met zekerheid kunnen terugvinden in In Memoriam. Zij zijn in het monument als 'overlevend' aangeduid en hun naam is niet vermeld.
Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 16788) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.