Ignacz Klein was een zoon van Moric Klein en Fanny Grünfeld. In 1921 kwam hij in Nederland terecht, in Tilburg. Een jaar later verhuisde hij naar Eindhoven, waar hij in 1925 trouwt met Julia Silverenberg. In Tilburg staat hij ingeschreven als “techniker”, in Eindhoven als administrateur.
Ignacz Klein was trainer van De Valk vanaf 1924. Het elftal is in dat jaar gepromoveerd naar de eerste divisie. Klein trainde het elftal voor de laatste promotiewedstrijden. Welke ervaring hij had als trainer is niet duidelijk.
Klein is een sportfanaat. In zijn jonge jaren speelt hij bij de club Ferencvaros in Boedapest. Het Hongaarse voetbal staat in die tijd hoog aangeschreven. Klein geeft hoog op over zijn kennis van het Hongaarse voetbal, laat in het clubblad De Valkenier ook uitgebreid zijn theoretische kennis blijken en informeert via zijn broer regelmatig naar de trainingen van Ferencvaros. Hij legt vooral de nadruk op een ijzeren conditie, op discipline en tactiek. Hij is een frêle man, met een geweldige conditie. Hij zou in Valkenswaard ook sportartikelen hebben verkocht in een winkeltje aan de Fabriekstraat (nu Karel Mollenstraat) en aan de Holleweg (nu Waalreseweg).
In het eerste jaar weet Klein een verdienstelijke vijfde plaats te behalen met zijn ploeg, maar het tweede jaar loopt uit op een teleurstelling. De Valk degradeert en Klein verlaat gedesillusioneerd Valkenswaard.
Nadat hij bij De Valk is verdwenen, wordt hij in 1927 trainer bij PSV, waar hij een jaar later weer als masseur staat vermeld. In 1934 keert hij terug als trainer bij De Valk en blijft dat tot in de oorlogsjaren. Opvallend is dat hij in 1935 ook optreedt als trainer van Helmondia.
In het clubblad De Valkenier schrijft Klein maandelijks artikelen met technische en tactische tips. Opvallend is dat hij moeizaam Nederlands spreekt, maar die taal redelijk schrijft. Uit de vele artikelen komt Klein te voorschijn als een ambitieuze, maar autoritaire man, die niet schroomt de spelers te wijzen op hun fouten en geen tegenspraak duldt. Een man ook die van zijn spelers eist dat ze alles voor hun sport over hebben, tot het uiterste gaan voor hun elftal en de club, en een serieuze levenswijze nastreven zonder alcohol of roken.
Trainer Klein wordt gewaardeerd, maar is niet geliefd. Het bestuur ziet zich soms gedwongen afstand te nemen van zijn uitlatingen. In 1938 wordt De Valk kampioen, maar promotie blijft uit. In 1940 beleeft De Valk onder Klein een topseizoen, als de club zowel de Dennenheuvelbeker als de Zilveren Valk wint. In 1940 vertrekt hij en gaat Bladella trainen. Op 17 september 1942 wordt het gezin Klein afgevoerd vanuit Eindhoven naar Westerbork. Vier dagen later volgt deportatie naar Auschwitz.
Toevoeging van een bezoeker van de website