Levie van Praag, geboren in Zaandam in 1887 als zoon van Zacharias van Praag en Schoontje Geleerd, kwam uit een gezin met zes kinderen, t.w. hijzelf, Evaline, Betje, Henri, Louis en David. Allen zijn tijdens de Sjoa vermoord, ook hun ouders.
Levie en zijn broer Louis hadden besloten om op dezelfde dag in Amsterdam in het huwelijk te treden: Op 13 Mei 1914 trouwde Levie met Sabiena Cohen, een dochter van Philip Cohen en Betje Brook en zijn broer Louis met Rachel Polak.
Levie en Sabiena kregen twee kinderen, t.w. Jacques en Betsy Helena. De laatste heeft de oorlog overleefd.
Levie van Praag had een eigen slagerij in de Lange Niezel 9, waar hij ook woonde met zijn gezin. Toen het Joden verboden werd een bedrijf te hebben of als Jood ontslagen werd uit een functie, werkte hij in 1942 in de "vleeschvoorziening van Slagerij Jakobs op de Nieuwmarkt 13". Uit hoofde daarvan was hij met zijn gezin "gesperrt bis auf weiteres".
Levie's dochter Betsy Helena was op 28 Juli 1942 gehuwd met Louis Marcus Peereboom; beiden hebben de oorlog overleefd. Levie's zoon Jacques was op 7 Januari 1942 gehuwd met Anna Lisa Barasch; beiden hebben zich begin Augustus 1942 gemeld voor de werkverruiming in Duitsland en hebben beiden op 30 September 1942 hun leven in Auschwitz verloren.
Op 26 Mei 1943 werd Levie met zijn vrouw Sabiena Cohen in Westerbork geregisteerd en moest verblijven in barak 55. Zij werden beiden op 1 Juni 1943 gedeporteerd naar Sobibor waar zij bij aankomst op 4 Juni 1943 onmiddellijk werden vermoord.
Stadsarchief Amsterdam, archiefkaart Levie van Praag en website www.wiewaswie.nl en het archief van de Joodse Raad, registratiekaarten van Levie van Praag, Sabiena van Praag-Cohen, Betsy Helena van Praag, Louis Marcus Peereboom, Jaqcques van Praag en Anna Lisa Barasch..