Willem Agstteribbe, roepnaam Wim, was een zoon van Liepman Agstteribbe en Sara Schaap. Hij trouwde op 30 April 1924 in Amsterdam met Vogelina Snijders, doorgaans Lien genoemd, een dochter van Joseph Snijders en Klaartje Bosboom. Het echtpaar kreeg twee kinderen: Selma in 1927 en Leo in 1934.
Willem was reiziger in galanterieën en hij werkte voor de firma Diorgenta in de Vondelstraat 11 in Amsterdam, een groothandel in goud- en zilverwerken. Daarnaast was Willem een goede amateur goochelaar, die menig feestje heeft opgeluisterd met zijn kunsten.
Na zijn huwelijk in 1924 woonde Willem en zijn vrouw in de Waverstraat 75 II maar verhuisden op 3 September 1926 naar de Tilanusstraat 38, waar hun beide kinderen geboren zijn. Op 27 Februari 1938 betrok het gezin een woning in de Kinderdijkstraat 62, hun laatst bekende adres in Amsterdam.
Het gezin Agstteribbe werd op 5 September 1942 afgevoerd naar Westerbork en daar geregistreerd. Al twee dagen later, op 7 September, werden Wim, Lien en de kinderen Selma en Leo op transport gesteld naar Auschwitz.
Het transport van 7 September 1942 met in totaal 930 gedeporteerden, stopte in Kozel, gelegen ca 80 km ten westen van Auschwitz. Daar werden 110 jongens en mannen tussen 15 en 50 jaar gedwongen de trein te verlaten om vervolgens in de omliggende satellietkampen van Auschwitz als dwangarbeiders tewerkgesteld te worden. Zij, die achterbleven in de trein werden verder vervoerd naar Auschwitz om daar te worden vermoord. Zo ook zijn vrouw Vogelina (Lien) Snijders en zijn kinderen Selma en Leo; zij werden bij aankomst in Auschwitz op 10 September 1942 onmiddellijk vermoord.
Ook Willem Agstteribbe behoorde tot die groep die in Kozel de trein moesten verlaten en hij is uiteindelijk in “Seibersdorf” terecht gekomen. Uiteindelijk is hij bezweken aan de ontberingen in de omgeving van Seibersdorf en in opdracht van het Ministerie van Justitie is na de oorlog een overlijdensakte voor hem opgesteld waarin de plaats en datum van zijn overlijden is vastgesteld als in Seibersdorf op 31 Maart 1943.
Bronnen o.a. Stadsarchief Amsterdam, gezinskaart Willem Agstteribbe, archiefkaarten van Willem Agstteribbe en Vogelina Snijders, woningkaarten van de Tilanusstraat 38 en Vondelstraat 11; het arcvhief van de Joodse Raad, registratiekaarten van Willem Agstteribbe, Vogelina Agstteribbe-Snijders en Selma Agstteribbe. (geen Joodse Raadkaart van Leo Agstteribbe aanwezig in de cartotheek) en de overlijdensakte voor Willem Agstteribbe, nr. 587 in register A89, folio 99verso, opgemaakt door de gemeente Amsterdam op 6 December 1951.