Bijdragen aan Andreas Fröhlich

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Andreas Fröhlich

Andreas Fröhlich

Breslau, – Mauthausen,

Bereikte de leeftijd van 20 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Andreas Fröhlich

Voor een biografische aantekening zie: H.E. Dominicus, Mauthausen. Een gedenkboek (2e herziene en uitgebreide druk; Amsterdam 1999) 52.

Lees meer

Gezin Fröhlich

Van een of meer mensen in dit gezin hebben wij niet kunnen vaststellen of zij de oorlog al dan niet overleefd hebben. Hun naam is niet teruggevonden op lijsten van overlevenden, maar wij hebben hen ook niet met zekerheid kunnen terugvinden in In Memoriam. Zij zijn in het monument als 'overlevend' aangeduid en hun naam is niet vermeld.

Lees meer

De ouders en zus van Andreas Frohlich hebben de oorlog overleefd

Hij was de oudere broer van mijn tante Sabine Frohlich, die samen met haar ouders Georg en Edith Frohlich de oorlog ondergedoken in Grootebroek en Bovenkarspel overleefden. Ze is met haar redder, mijn oom die in het verzet zat, getrouwd en in 47 naar de USA geëmigreerd.
Kort geleden (2017)is Sabine  overleden.
 
Lees meer

Georg en Edith Frohlich 1942-1943 ondergedoken bij Nicolaas en Maria Snip - Koppes

Het eerste onderduikadres van Georg, Edith en Sabine Frohlich buiten Amsterdam was in Zwaag. Bij het rooms-katholieke tuindersechtpaar Maria Anthonia Koppes (1907-1990) en Nicolaas Snip (1909-1976). Klaas Schipper uit de Streek had hen gevraagd dit te doen. In 1943 moesten Maria en Klaas Snip zelf onderduiken. Dankzij Cees Buysman weten we nu dat het gezin Frohlich werd ondergebracht in Grootebroe…

Lees meer

Adres & bewoners

Bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend