Louis Vogel was de zoon van Joseph Vogel en zijn 3e vrouw Duifje Korper. Hij was geboren op 18 Mei 1923 in Amsterdam en was schilder van beroep. Louis was geboren in de Blasiusstraat maar verhuisde met zijn moeder, die sinds 1932 weduwe was geworden, mee naar de Tugelaweg 113 III in Amsterdam-Oost en eind Augustus 1940 hertrouwde zijn moeder met Nachman Schouten, een zoon van Barend Schouten en Saartje Halberstad.
Eind Augustus 1940 betrok moeder Duifje met haar zoon Louis en haar tweede echtgenoot óók een woning op de Tugelaweg 51 III. En toen Louis op 21 Juli 1942 in het huwelijk trad met zijn volle nicht Catharina Wurms, machinestikster van beroep en die geboren was op 6 Maart 1921 als dochter van Juda Wurms en Rebecca Vogel, trok óók zijn bruid bij hen in en per 24 September 1942 werd zij officieel ingeschrevene op dat adres.
Echter de familie, bestaande uit Duifje Korper en haar man Nachman Schouten, haar zoon Louis en schoondochter Cartharina Wurms, verhuisden nóg een keer, nu naar de 3e etage van Afrikanerplein 51.
Cartharina, die als machinestikster werkzaam was bij de confectiefabriek Hollandia Kattenburg, viel met haar andere collega’s ten prooi aan de razzia, die de Duitsers op 11 November 1942 op de fabriek uitvoerden. Ook de familie van de slachtoffers werd van huis gehaald en zo belandden Louis Vogel met zijn vrouw Catharina Wurms op 12 November 1942 in Westerbork.
Met het z.g. "Kattenburg transport" werden beiden op 30 November 1942 gedeporteerd naar Auschwitz; het transport omvatte in totaal 826 slachtoffers, waarvan 367 joodse medewerkers van Hollandia Kattenburg. Bij een tussenstop in Cosel, gelegen ±80 km westelijk van Auschwitz, moesten ook nog 170 jongens en mannen tussen de 15 en 50 jaar de trein verlaten; zij werden als dwangarbeiders in de omliggende werkkampen in Opper Silezië tewerkgesteld.
Degenen die in de trein achtergebleven waren, werden verder naar Auschwitz vervoerd, waaronder Catharina Vogel-Wurms en bij aankomst aldaar op 3 December 1942, werd zij onmiddellijk in de gaskamers van Auschwitz-Birkenau vermoord.
Louis Vogel daarentegen behoorde zeer waarschijnlijk tot de groep van 170 mannen die in Cosel uit de trein werden gehaald. Het is echter niet bekend waar hij uiteindelijk terecht gekomen is, m.a.w. ook zijn precieze plaats en datum van overlijden is niet bekend.
Daarom hebben de Nederlandse Autoriteiten na de oorlog vastgesteld, mede op basis van getuigenissen van overlevenden en onderzoek, dat Louis Vogel na 31 Maart 1944 niet meer in leven zou kunnen zijn. De gemeente Amsterdam kreeg toen de opdracht om een akte van overlijden voor Louis Vogel op te maken, waarin is vastgelegd dat hij (ergens) in Midden-Europa is overleden op 31 Maart 1944.
Bronnen o.a. het Stadsarchief van Amsterdam, archiefkaarten van Duifje Korper, Nachman Schouten, Louis Vogel en Catharina Wurms; woningkaart Amsterdam/Afrikanerplein 51 III; het archief van de Joodse Raad, registratiekaarten van Louis Vogel en Catharina Vogel-Wurms; website jodentransporten vanuit nederland.nl en de overlijdensakte 581 uit het register A92-folio 98v d.d. 18 Januari 1952 voor Louis Vogel.