Bijdragen aan Renee Marie de Vries

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Renee Marie de Vries

Renee Marie de Vries

Den Haag, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 19 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Renee Marie de Vries

Renée Marie de Vries werkte als leerling-verpleegster in het Apeldoornse Bos, waar zij op 1 september 1942 in dienst was getreden.
Gemeentearchief Apeldoorn, personeelslijst van Het Apeldoornsche Bosch

Met ingang van 1 september 1941 mochten joodse kinderen slechts scholen bezoeken die uitsluitend voor joodse leerlingen waren bestemd. In alle delen van het land werden scholen voor joodse leerling…

Lees meer

Gezin Meijer de Vries

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 2303) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

Overlijdensdatum Renee Marie de Vries

Volgens de Sterbebücher van Auschwitz, die zijn bewaard in Herdenkingscentrum en museum Auschwitz-Birkenau, is Renee Marie de Vries overleden op 7 maart 1943. Renee Marie werd van Westerbork naar Auschwitz gedeporteerd op 16 februari 1943 en geselecteerd voor dwangarbeid.

Bronnen:
- Herdenkingscentrum en museum Auschwitz-Birkenau: Sterbebücher
- Arolsen Archives: Joodse Raadkaart

Lees meer

Het transport van 22 januari 1943 van Apeldoornsche Bosch naar Westerbork

Deze pagina is een aanvulling op de pagina De ontruiming van het Apeldoornsche Bosch

De namen die aan dit verhaal zijn gelinkt zijn de namen van slachtoffers van de Sjoa van wie op grond van een aantekening op hun kaart in de Joodse Raad Cartotheek of andere omstandigheden is komen vast te staan dat ze op 22 januari 1943 van Apeldoorn naar Westerbork zijn gebracht.

In de voorafgaande nacht waren 1…

Lees meer

Renee Marie de Vries;
Renee had een Sperre 94159 van de Joodsche Raad vanwege haar functie als leerlingverpleegster in het Apeldoornsche Bosch (Joods-psychiatrische gesticht). Op 19 januari 1943 gelast SS-commandant Ferdinand aus der Fünten de evacuatie van het gehele complex. In de nacht van 21 op 22 januari 1943 ontruimt de Duitse bezetter Het Apeldoornsche Bosch met al haar patiënten en medisch…
Lees meer

Extra info Meijer, Esther en Bernard de Vries (via wo2sporen)

Meijer en Esther de Vries;
Op 3 - 5 oktober 1942 in Westerbork binnengekomen en geplaatst in barak 60. Op 13 november 1942 is hij overgeplaatst naar barak 61. Westerbork - Sobibór  10 maart 1943 (transport 53). In dit transport van het Reichssicherheitshauptamt (RSHA) zaten 1105 joden van wie 126 kinderen, komende vanuit kamp Westerbork. De trein met 24 wagons kwam op 13 maart 1943 aan in Vernieti…
Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend