Bijdragen aan Clara Polak

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Clara Polak

Clara Polak

Amsterdam, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 16 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Clara Polak

Met ingang van 1 september 1941 mochten joodse kinderen slechts scholen bezoeken die uitsluitend voor joodse leerlingen waren bestemd. In alle delen van het land werden scholen voor joodse leerlingen opgericht. In Den Haag werd op 15 oktober 1941 het Joods Lyceum in de Fisherstraat 135 geopend. Dit Joods Lyceum bleef bestaan tot 26 november 1942, waarna de school onder de naam Joodse School voor V…

Lees meer

Verzekeringspolis

Deze persoon/dit gezin had een levensverzekering die mogelijk nog uitkeerbaar is.

Meer informatie daarover vindt u op de internetpagina van de Stichting Individuele Verzekeringsaanspraken Sjoa: http://www.stichting-sjoa.nl

Onder het kopje 'Polissen' vindt u de lijst met mogelijk nog uitkeerbare polissen en onder het kopje 'Algemene Informatie' het aanvraagformulier.

Lees meer

Joods Lyceum Den Haag

Het Joodsch Lyceum in Den Haag heeft bestaan van 15 oktober 1941 tot 15 april 1943. Het was gevestigd aan de Fisherstraat. Er hebben 267 leerlingen onderwijs gevolgd aan het Joodsch Lyceum in de Fisherstraat, van wie er zeker 161 zijn omgebracht.

Veel informatie en persoonlijke herinneringen aan het Haagse Joodsch Lyceum is te vinden in Slotakkoord der kinderjaren. Herinneringen aan het Joodsch Ly…

Lees meer

Gezin Michel Polak

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 005167) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Van deze persoon of dit gezin is nog een Liro-Kaart aanwezig. De originele Liro-kaarten zijn in te zien bij het Nationaal Archief in Den Haag.

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend