Bijdragen aan Hans Julius Ainstein

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Hans Julius Ainstein

Hans Julius Ainstein

Frankfurt am Main, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 13 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Hans Julius Ainstein

Met ingang van 1 september 1941 mochten joodse kinderen slechts scholen bezoeken die uitsluitend voor joodse leerlingen waren bestemd. In alle delen van het land werden scholen voor joodse leerlingen opgericht. In Den Haag werd op 15 oktober 1941 het Joods Lyceum in de Fisherstraat 135 geopend. Dit Joods Lyceum bleef bestaan tot 26 november 1942, waarna de school onder de naam Joodse School voor V…

Lees meer

Slotakkoord der kinderjaren

Lees in dit verband dit Slotakkoord, Herrineringen aan het Joodsch Lyceum Fisherstraat Den Haag 1941-1943 door Wally de Lang.
ISBN 90-9017098-7

Lees meer

Joods Lyceum Den Haag

Het Joodsch Lyceum in Den Haag heeft bestaan van 15 oktober 1941 tot 15 april 1943. Het was gevestigd aan de Fisherstraat. Er hebben 267 leerlingen onderwijs gevolgd aan het Joodsch Lyceum in de Fisherstraat, van wie er zeker 161 zijn omgebracht.

Veel informatie en persoonlijke herinneringen aan het Haagse Joodsch Lyceum is te vinden in Slotakkoord der kinderjaren. Herinneringen aan het Joodsch Ly…

Lees meer

Hans Julius Ainstein

Hans Julius (Bobby) Ainstein werd op 21 juli 1929 in de Duitse stad Frankfurt am Main geboren als tweede zoon van Isaac Ainstein en Irene Liffgens.

Hans Julius (Bobby) Ainstein werd op 21 juli 1929 in de Duitse stad Frankfurt am Main geboren als tweede zoon van Isaac Ainstein en Irene Liffgens. Hij had nog een oudere broer, die Erwin heette.

De familie emigreerde in 1931 naar Nederland, waar ze in Scheveningen kwamen te wonen in de Middelburgsestraat 43. Bobby’s vader had een grossierderij in ijzerwaren, zijn moeder was doctor in de filosofi…

Lees meer

Gezin Irene Ainstein-Liffgens

Van een of meer mensen in dit gezin hebben wij niet kunnen vaststellen of zij de oorlog al dan niet overleefd hebben. Hun naam is niet teruggevonden op lijsten van overlevenden, maar wij hebben hen ook niet met zekerheid kunnen terugvinden in In Memoriam. Zij zijn in het monument als 'overlevend' aangeduid en hun naam is niet vermeld.

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 33145) aanwezig…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend