Maurits Blom en Rachel Maij hadden een luxe banketbakkerij annex chocolaterie genaamd 'Maison Blom', bekend van de orgeade- en gemberbolussen. De clientèle kwam uit de hele stad. Daniel Gerrit (Gerrie) ging na de middelbare school in het diamantvak werken bij een zagerij van de Firma May op de Ceintuurbaan. In het gezin werden veel boeken gelezen en werd naar klassieke muziek geluisterd. Het gezin was niet godsdienstig, maar onderhield wel bepaalde joodse tradities.
Het overlevende kind uit dit gezin heeft zijn levensverhaal op papier gezet. In het boek zijn ook foto's van de gezinsleden te vinden en een lijst met namen van mensen die hij heeft gekend en die zijn omgekomen tijdens de oorlog.
J. Blom, Nooit meer naar huis. Mijn ontsnapping uit de Hollandsche Schouwburg (Laren 2008)
Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 53782) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.
Volgens een lijst met winkels van joodse eigenaren, opgesteld door de Amsterdamse politie in 1940, had dit gezin een banketbakkerij, adres: Rijnstraat 58 te Amsterdam.
Gegevens afkomstig uit het politiearchief berustend bij het Stadsarchief Amsterdam