Johanna Grünewald was de 3e echtgenote van Daniël van Engel, die in Goor op 11 September 1909 op 52-jarige leeftijd overleed. Uit dit huwelijk werden vier kinderen geboren: Julia, die voor de oorlog is overleden, Heintje, die in 1899 op 1-jarige leeftijd overleed, Emma, die de oorlog heeft overleefd en Isisdor, die tijdens de oorlog is omgekomen.
Uit de eerdere huwelijken van Daniël van Engel zijn nog drie halfbroers van Isidor geboren, t.w. Salomon van Engel, Mozes Aron van Engel en Nathan van Engel, die óók tijdens de Holocaust om het leven gekomen zijn.
website www.wiewaswie.nl.
Johanna Grünewald was de weduwe van de in 1909 overleden Daniël van Engel. Het echtpaar had vier kinderen, van wie de zoon Isidor de oorlog niet overleefde. Daniël van Engel was slager. Het gezin woonde in de Grotestraat in Goor. Johanna van Engel-Grünewald zat in Holten ondergedoken. Zij is door verraad gepakt. Isidor van Engel (roepnaam Ies) was evenals zijn vader slager. Hij was verloofd. Hij is bij de grote razzia in Twente van 10 september 1941 opgepakt en naar Mauthausen op transport gesteld.
H. Hamburger en J.C. Regtien, Joodse oorlogsmonumenten in de provincie Overijssel, alsmede algemene oorlogsmonumenten waarop joodse namen voorkomen. Profiel (Bedum 2002) 33
Met een gedenkteken in Holten worden de joodse slachtoffers uit die gemeente herdacht. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.