Biografie

Over Willem de Wolf

Willem de Wolf was een zoon uit het eerste huwelijk van zijn vader Jacob de Wolf met Rebecca Blog, die in 1932 overleed. Willem trouwde op 25 October 1933 in Amsterdam met Meintje Kool, een dochter van Elias Kool en Betje Lucasse. Het echtpaar kreeg een zoon Jacob, die samen met zijn moeder op 11 Juni 1943 in Sobibor werd vermoord; hij zelf werd daar op 9 Juli 1943 om het leven gebracht.  Het gezin woonde Plantage Kerklaan 6 III in Amsterdam.

Willem kwam uit een gezin van zeven kinderen. Twee broertjes van hem overleden al op 2-jarige leeftijd. De anderen zijn allen in de Sjoa omgebracht: Zijn vader Jacob is samen met zijn vrouw Heintje Roeg in Auschwitz vermoord. Zijn broers Isaak en Samuel zijn in 1941 in Mauthausen om het leven gekomen,  zijn broer Gerrit werd in 1943 in Sobibor vermoord en zijn broer Mozes in 1943 in Auschwitz.

Stadsarchief Amsterdam, archiefkaarten Jacob de Wolf, Gerrit de Wolf, Willem de Wolf, Meintje Kool, Samuel de Wolf, Mozes de Wolf, en Isaac de Wolf en een toevoeging van een bezoeker van de website.