Marianne Peereboom was een dochter van Gerrit Peereboom en Alida Peeper en een zus van Jette Peereboom, die in November 1942 in Westerbork met Mozes Blog huwde. Marianne was geboren op 24 December 1904 in Amsterdam en werkte als regenjassennaaister. Op 3 Juni 1936 trouwde zij in Amsterdam met Levie Mok, die op 12 Februari 1901 daar was geboren als zoon van Philip Mok en Roosje Deutz. Op 5 Mei 1937 kregen zij een zoon, Gerrit.
Het echtpaar Mok-Peereboom woonde in de Retiefstraat 21 hs in Amsterdam-Oost, waar Levie een winkel had in groente en fruit. Op grond daarvan kreeg hij als "leverancier van levensmiddelen" een bijzondere “Sperre”, de z.g.”Joodsch Lokaal Sperre”, hetgeen betekende dat zijn zaak door de bezetter was aangemerkt voor uitsluitend Joodse inwoners van het stadsdeel die daar hun inkopen mochten doen en dat zij zelf voorlopig nog niet werden opgeroepen voor de z.g. "Arbeitseinsatz".
Toch besloot het gezin Mok te gaan onderduiken. Hun zoontje Gerrit dook na de oorlog op; hij verbleef op 17 April 1947 in de Merenstraat 47 in Hoorn en heeft de Holocaust overleefd. De onderduik van Levie en zijn vrouw Marianne mislukte want op 14 November 1942 werden beiden in Westerbork binnengebracht.
Marianne Peereboom werd al op 23 November op transport gesteld naar Auschwitz. Bij aankomst daar op 25/26 November 1942 werd zij niet onmiddellijk vergast maar werd kennelijk nog ergens tewerkgesteld. Omstandigheden in Auschwitz waren inhumaan, waar velen direct en anderen als incapabele arbeiders in de gaskamers werden vermoord. Ook Marianne Mok-Peereboom kwam zo al op 3 December 1942 om het leven.
Een week later, op 30 November 1942 werd Levie Mok gedeporteerd naar het Oosten. Het transport was een z.g. “Kozel transport”, waar bij een tussenstop in Kozel, gelegen ±80 km westelijk van Auschwitz, 200 jongens en mannen tussen 15 en 50 jaar gedwongen werden de trein te verlaten om vervolgens in de omliggende werkkampen als dwangarbeiders tewerkgesteld te worden. Zij die achterbleven in de trein werden verder naar Auschwitz vervoerd om daar te worden vermoord of alsnog dáár tewerkgesteld te worden.
Of Levie Mok behoorde tot de groep van 200 mannen die in Kozel de trein hebben moeten verlaten, of dat Levie bij aankomst in Auschwitz van daar elders tewerkgesteld werd is niet bekend. Ook zijn precieze datum van overlijden is niet bekend. Daarom heeft het Nederlandse Ministerie van Justitie na de oorlog opdracht gegeven aan de Gemeente Amsterdam om voor Levie Mok een akte van overlijden op te maken, waarin is vastgesteld dat hij op 31 Maart 1944 in Midden Europa is overleden.
Bronnen o.a. het Stadsarchief Amsterdam, archiefkaarten van Marianne Peereboom en Levie Mok; het archief van de Joodse Raad, registratiekaarten van Levie Mok, Marianne Mok-Peereboom en Gerrit Mok; website het Geheugen van Oost/distributie groente en aardappelen; Aktes van overlijden voor Marianne Mok-Peereboom, nr 568 d.d. 8 Mei 1951 uit het A-register 73-folio 96verso en voor Levie Mok nr. 509 d.d. 8 Januari 1952 uit het A-register 92-folio 86verso en de wikipedia website jodentransporten vanuit Nederland.nl.