Boas Sanders was de oudste van de vier kinderen van Sander Sanders en Esther Morpurgo. Hij werd op 19 December 1902 geboren in Swammerdamstraat 56 in Amsterdam. Hij verdiende zijn brood als magazijnbediende maar werd later reiziger in autoartikelen.
Op 1 Juni 1921 werd Boas gekeurd voor dienst bij de Nationale Militie. Hij werd geschikt bevonden en op zijn wens ingedeeld bij de infanterie Amsterdam. Tussen 1 en 5 November 1922 werd hij ingelijfd bij het 5e Regiment Infanterie, 2e Ploeg bij de Vesting Amsterdam. Boas werd drie keer met Groot Verlof gestuurd, de laatste keer was op 23 September 1927.
In April 1932 verhuisde Boas naar Den Haag, waar hij op 13 April 1932 in het huwelijk trad met Sarah Huisman, geboren op 18 April 1908 in Den Haag als dochter van Meijer Huisman en Alida Bronkhorst. Het echtpaar Sanders-Huisman betrok toen een woning aan de Loosduinsekade 147, gelegen in de Westelijke Schildersbuurt.
Na drie jaar, op 30 April 1935, verhuisden zij naar de Van Limbug Stirumstraat 68, gelegen bij het Huygenspark in de Haagse Stationsbuurt. Inmiddels hadden Boas en Sarah drie kinderen gekregen: op 9 Juli 1932 werd hun zoon Alexander geboren, gevolgd door Alida Esther op 13 December 1935 en op 2 October 1939 kwam Meijer ter wereld. En als handelsreiziger wist Boas goed voor zijn gezin te zorgen.
Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak had Den Haag ongeveer 17.000 Joodse inwoners. Het was de op een na grootste Joodse gemeenschap in Nederland. Al direct na de bezetting van Nederland in mei 1940 startten de anti-Joodse maatregelen en In augustus 1942 begonnen de deportaties van de Haagse Joden naar de concentratie- en de vernietigingskampen van de nazi’s. (bron: website Joods Erfgoed Den Haag).
Het is niet bekend of Boas Sanders in het voorjaar van 1942 werd opgeroepen voor tewerkstelling in één van de Joodse werkkampen in Noord-Nederland. Wel bekend is dat in de nacht van 2 op 3 October 1942 alle Joodse werkkampen door de Duitsers werden geliquideerd en alle Joodse dwangarbeiders naar Westerbork overgebracht werden.
In de nacht van 2 oktober 1942 haalden de Duitse Sicherheitsdienst (S.D.) en de Haagse Politie óók de families op van de Joodse mannen uit Den Haag, die dwangarbeid moesten verrichten in Nederlandse werkkampen in Noord-Nederland en brachten hen in het kader van zogenaamde ‘gezinshereniging’ óók naar Westerbork. (bron Joods Erfgoed Den Haag).
Volgens de gegevens als vermeld op de registratiekaarten van de Joodse Raad werden Boas Sanders, als óók zijn vrouw Sarah Huisman en hun kinderen Alexander, Alida Esther en Meijer tussen 3 en 5 October 1942 in Westerbork binnengebracht, wat doet veronderstellen dat Boas inderdaad óók in één van de Joodse Werkkampen tewerkgesteld was.
Op 9 October 1942 werd het gezin op transport gesteld naar Auschwitz met in totaal meer dan 1700 slachtoffers. Bij aankomst aldaar op 12 October, volgden selecties, waarbij Boas Sanders voor tewerkstelling werd geselecteerd. Vrouwen en kinderen daarentegen werden feitelijk direct afgevoerd naar de gaskamers en vermoord. Dat was ook het lot van Sarah Sanders-Huisman en haar kinderen Alexander (10 jaar), Alida Esther (6 jaar) en Meijer (3 jaar); zij werden daar op 12 October 1942 vermoord.
Waar Boas Sanders nu precies terecht is gekomen is niet bekend. Uit het onderzoek dat het Rode Kruis direct na de oorlog heeft ingesteld en gepubliceerd heeft in 1952 en 1953, blijkt voor wat betreft het deportatietransport van 9 October 1942, dat de geselecteerde mannen nagenoeg allen zijn tewerkgesteld in de sub-kampen van het eigenlijke Auschwitz-complex, d.w.z. in het "Stammlager" Auschwitz I, in Birkenau (Auschwitz II) of in de werkkampen Monowitz-Buna, Jawischowitz en Golleschau (Auschwitz III), waarbij als conclusie moet worden aangenomen, dat de tewerkgestelden, van wie individueel niets bekend is, zijn overleden uiterlijk 31 Januari 1943.
Mede op basis van het onderzoek van het Rode Kruis, hebben de Nederlandse Autoriteiten vastgesteld dat Boas Sanders ná 31 Januari 1943 niet meer in leven kon zijn. De gemeente Den Haag kreeg toen opdracht een akte van overlijden voor hem op te maken, waarin is vastgelegd dat Boas Sanders op 31 Januari 1943 in Auschwitz is overleden.
Bronnen o.a. het Stadsarchief Amsterdam, gezinskaarten van Sander Sanders (1874) en Boas Sanders; geboorteakte Boas Sanders nr. 14891 d.d. 19 December 1902; diverse woningkaarten Amsterdam; Militieregister Amsterdam/Boas Sanders; het gemeentearchief Den Haag/ gezinskaart Boas Sanders; het archief van de Joodse Raad, registratiekaarten van Boas Sanders, Sarah Sanders-Huisman en Alexander, Alida Esther en Meijer Sanders; website Jodentransporten vanuit Nederland.nl/9 Octobe 1942; overlijdensakte C3504 d.d. 14 December 1950 voor Boas Sanders, opgemaakt te Den Haag en het archief van het Rode Kruis/Publicatie “Auschwitz III”/rechtstreekse Auschwitztransporten/9 October 1942, uitgegeven October 1952, pagina 62 e.v.