Bijdragen aan Louis de Leeuwe

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Louis de Leeuwe

Louis de Leeuwe

Zwolle, – Sobibor,

Bereikte de leeftijd van 78 jaar

Beroep: Venter

Foto’s

Verhalen

Over Louis de Leeuwe

Louis de Leeuwe was een zoon van Abraham Isaac de Leeuwe en Sara Meijer. Hij kreeg negen kinderen. Joseph en Mozes waren zijn zoons. Lion Content was zijn schoonzoon.
Toevoeging van een bezoeker van de website

De commissaris van Rijks- en gemeentepolitie te Zwolle verzocht opsporing, aanhouding en voorgeleiding van Louis de Leeuwe, wonende in de Frans Halsstraat 8a te Zwolle. Hij werd ervan verda…

Lees meer

Verzekeringspolis

Deze persoon/dit gezin had een levensverzekering die mogelijk nog uitkeerbaar is.

Meer informatie daarover vindt u op de internetpagina van de Stichting Individuele Verzekeringsaanspraken Sjoa: http://www.stichting-sjoa.nl

Onder het kopje 'Polissen' vindt u de lijst met mogelijk nog uitkeerbare polissen en onder het kopje 'Algemene Informatie' het aanvraagformulier.

Lees meer

Weduwnaar

Louis de Leeuwe was gehuwd met Vrouwtje Polak; zij overleed in februari 1937.

Lees meer

Toespraak Meriam de Leeuwe

Toespraak Meriam de Leeuwe bij de onthulling van Stolpersteine voor Louis de Leeuwe, Rembrandtlaan 71, voor Louis de Leeuwe en Lion Content, Frans Halsstraat 8A, nu 26, en voor het gezin De Leeuwe-Lindeman, Spoelstraat 14A, allemaal in Zwolle, 16 maart 2018.

Geachte aanwezigen en in het bijzonder lieve tante Jantje Louise (Jeanet), die net als ik een van de laatste personen is in Zwolle met de ach…

Lees meer

Adres gewijzigd

De oorspronkelijke bebouwing aan de Frans Halsstraat is gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Het vroegere pand Frans Halsstraat 8 A stond ter hoogte van de huidige Frans Halsstraat 26.

Lees meer

Deportatie

Op 6 april 1943 werd bekend dat alle Joden, uitgezonderd de gemengd gehuwden en de zogenoemde half- en kwartjoden, Overijssel en Gelderland uiterlijk op 10 april moesten hebben verlaten. Op 8 en 9 april werden 92 Joodse Zwollenaren gedeporteerd. Louis de Leeuwe is naar kamp Vught overgebracht.
Bron: Historisch Centrum Overijssel, Archief Provinciaal Bestuur, inv.nr. 8933.

Lees meer

Adres & bewoners

Familie