Bijdragen aan Jacob Tak

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Jacob Tak

Jacob Tak

Amsterdam, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 23 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Jacob Tak

Jacob Tak was getrouwd met 571672. Het echtpaar kreeg in 1943 een kind dat in de onderduik de oorlog heeft overleefd.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Lees meer

Dochter

De dochter is niet van juli 1944 maar van juli 1943

Lees meer

Jacob Tak

Het geboortejaar is aangepast.

Redactie Community

Lees meer

Greta Bosboom, voor het laatste gezien in Auschwitz. Verdwenen maar niet vergeten.

Dit is de speurtocht naar Greta Bosboom. Zij, een jonge vrouw uit Amsterdam-Oost, is verdwenen in de duistere mist van de Holocaust. Dit eerste deel is ook verschenen in Het Auschwitz Bulletin van januari 2016.

Dit is het bijzondere verhaal van Greta Bosboom. Greta is geboren in Amsterdam op 9 oktober 1921, als één van de in totaal 12 kinderen in het gezin Bosboom.

Greta komt in februari 1944 in Auschwitz aan, maar of zij daar is vermoord, is niet bekend. Officieel is Greta namelijk nog ‘niet overleden’.

Greta is geboren in de Rapenburgerstraat. Op driejarige leeftijd verhuist zij naar de Spaarndammerdi…

Lees meer

Gezin Abraham Tak

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 18340) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

Greta Bosboom, voor het laatst gezien in Auschwitz. Verdwenen maar niet vergeten (deel 3)

Naar Auschwitz

Greta wordt na drie dagen, op 9 oktober 1943, overgebracht naar Kamp Westerbork. Zij wordt ondergebracht in de strafbarak (barak 67). Als strafgeval (Häftlinge) gaat ze ‘pas’ in februari 1944 op transport naar Auschwitz. Dat het allemaal wat langer duurt, heeft te maken met de omstandigheden in Kamp Westerbork. Er is namelijk een epidemie uitgebroken!


Dat geeft Greta in ieder geval…

Lees meer

Jacob is een kleinzoon van Jacob Aandagt en Rebecca Aandagt-Slier. Zijn moeder Mietje Tak-Aandagt heeft de oorlog overleefd.

Lees meer

Jacob Tak op de Erelijst van de CPN

Jacob Tak was tijdens de oorlog druk in Amsterdam-Noord met verspreiden en plakken, ook al vroor het dat het kraakte en ook toen het voor joden zeer gevaarlijk was zich op straat te begeven: Het Blauwe Zand, Tuindorp, Buiksloot, Zomers Buiten en de Van der Pekbuurt. Jacob werd rond augustus 1943 opgepakt. Hij komt voor op de erelijst van de CPN. Deze werd na de oorlog samengesteld voor een gedenkb…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie