David Minco woonde op hetzelfde adres als zijn ouders.
Zie voor meer informatie over David Minco ook het gesprek van Ischa Meijer met Marga Minco in Meijers boek Interviews (1974). Toevoeging van een bezoeker van de website
David (Dave) Minco gaf zich vrijwillig aan toen zijn vrouw Lotte werd opgepakt in de trein op weg naar een onderduikadres. Op 31 augustus 1943 werd het echtpaar naar Auschwitz gedeporteerd. David werd in november 1943 naar concentratiekamp Warschau overgeplaatst, dat was gebouwd op de ruïnes van het voormalige getto in de Poolse hoofdstad. Hij is hier twee maanden later gestorven door diverse aand…
David Minco was getrouwd met Charlotte Boas. Hij was vertegenwoordiger van beroep. K. Ribbens, Zullen we nog terugkeren. De jodenvervolging in Amersfoort tijdens de Tweede Wereldoorlog (Amersfoort 2002) 158-159, 168-169
Van deze persoon of dit gezin is nog een Liro-Kaart aanwezig. De originele Liro-kaarten zijn in te zien bij het Nationaal Archief in Den Haag.
Een uitgebreid portret van Salomon, Grietje, David en Charlotte Minco, inclusief foto’s, is te vinden in het boek van Channa Kalmann, Hun namen niet vergeten: Herdenkingsstenen Amersfoort (Amersfoort 2019) 122-129.