De zoon van Rosalie ten Brink en Josef Rosenbaum. Walter vertrok op 22 oktober 1939 met zijn moeder vanuit Rotterdam op het stoomschip Statendam III naar New York en vestigde zich daar op het noordelijke puntje van Manhattan.
Het Dommelhuis (nu 'Dommelsteyn') in Eindhoven was gebouwd als gezellentehuis van Philips en bood in 1939 onderdak aan joodse jongens die uit Duitsland en Oostenrijk waren gevlucht.
Familiereünie bij het 40-jarig huwelijksfeest van Isaäk ten Brink en Hannchen Kleeblatt.
De Brink in Denekamp 1930, voor Café-Slagerij Ten Brink. Uiterst links het echtpaar Rosalie ten Brink en (voor haar) slager Josef Rosenbaum. Dan Julia en Adolf Löwenhardt die een slagerij hebben in Dortmund-Lindenhorst. Achter het 40-jarige bruidspaar v.l.n.r. Mauritz ten Brink, Heinz Löwenhardt (oudste zoon van Julia en Adolf) en Julius ten Brink. Dan het echtpaar Zelma ten Brink en Abraham de Le…
Please click here for an English-language version.
Rosalie was het op één na oudste kind van Isaak ten Brink en Hannchen Kleeblatt. Ze werd op 20 juli 1892, op de kop af 26 maanden na Julia (de oudste van het zestal), in Denekamp geboren. Julia en Rosalie kregen daarna nog twee zussen (Zelma en Adela) en twee broers (Mauritz en Julius).
Uit het archief van de Burgerlijke Stand van Denekamp blij…
In het streekarchief in Brielle bevindt zich het "vreemdelingenregister" van Hellevoetsluis. Hierin staat Walter Rosenbaum, met zijn geboortedatum.
Een afbeelding van het register is opgenomen in "Joodse vluchtelingen en het kamp in Hellevoetsluis" van C.L. v d Heuvel.
Onlangs in New York ontdekte brief van Abraham de Leeuw (1885-1944) aan zijn schoonzus Rosalie Rosenbaum-ten Brink en haar zoon Walter in New York, 20 augustus 1941. Lees het verhaal van deze brief op http://loewenhardtfoundation.org/?p=2102