Contribute to Jacob Hessel Klein

What would you like to contribute

Herdenk Jacob Hessel Klein

Jacob Hessel Klein

Wildervank, – Sobibor,

Reached the age of 57 years

Photos

Stories

About Jacob Hessel Klein

Jacob Hessel Klein was a son of Calmer Klein and Rachel van Gelder.
He married Roosje Vos in 1914 in Coevorden. She died in 1926. Jacob Hessel later married Frederika Cozijn.
Addition of a visitor of the website

Jacob Hessel Klein was head of the food supply department of the Apeldoornse Bos, where he began working on 16 March 1925. He was a widower of Roosje Vos, and a merchant by trade.
Jacob H…

Read more

Jacob Hessel Klein and his family

We have been unable to determine whether one or more members of this family survived the war. While their names do not appear on the lists of survivors, we have not been able to trace them in In Memoriam either. They are therefore labeled as 'surviving' and their names are not listed.

In addition, Jokos files (numbers 4689, 4695) on this family or other family members are at the Amsterdam Munici…

Read more

Paard op hol geslagen.

Paard op hol. Hedenmiddag omstreek half één is op de Stationsstraat niet ver van het Marktplein een paard dat voor een wagen van de firma Wiepking was gespannen, op hol geslagen, vermoedelijk doordat net geschrokken was van het verkeer. Op den wagen was behalve de bestuurder nog een persoon gezeten. Beide mannen werden van het voertuig geslingerd, waarna zij de slagerij van de firma H. Weijel werd…

Read more

In Memoriam I

Jacob Hessel Klein is de zoon uit het huwelijk van ‘vleeschhouwer’ Calmer Klein en Rachel van Gelder. Dit echtpaar krijgt naast Jacob Hessel nog zes kinderen, allemaal dochters. Jacobs ouders overlijden respectievelijk in 1906 en in 1919. Voor zijn geboorte stierf al één van zijn zusjes. Vier van zijn zussen worden in 1943 in de vernietigingskampen vermoord. Zijn zus Martha is de enige die de oorl…

Read more

In Memoriam II

Jacob Hessel wordt tijdens de oorlog chef van de voedselvoorziening in het Apeldoornsche Bosch. Wanneer precies is onbekend gebleven. Misschien gaat het om een in 1942 gecreëerde functie om daarmee het verblijf in een Nederlands werkkamp te ontlopen; hij krijgt een ‘Sperre’, een tijdelijke vrijstelling van deportatie.

De leiding van het Apeldoornsche Bosch blijkt al snel na de overgave van Nederla…

Read more

Het transport van 1 februari 1943 van Apeldoornsche Bosch naar Westerbork

Deze pagina is een aanvulling op de pagina De ontruiming van het Apeldoornsche Bosch

De namen die aan dit verhaal zijn gelinkt zijn de namen van slachtoffers van de Sjoa van wie op grond van een aantekening op hun kaart in de Joodse Raad Cartotheek of andere omstandigheden is komen vast te staan dat ze op 1 februari 1943 van Apeldoorn naar Westerbork zijn gebracht.

Op 22 januari 1943 waren 1.080 p…

Read more

Address & residents

Family