Bijdragen aan Isaac van Gigh

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Isaac van Gigh

Isaac van Gigh

Rotterdam, – Midden-Europa,

Bereikte de leeftijd van 52 jaar

Beroep: Koopman

Verhalen

Het lot van Isaac van Gigh en zijn vrouw Henderijntje van der Sluijs.

Isaac van Gigh, geboren op 29 December 1891 in Rotterdam, was een zoon van David van Gigh en Wilhelmina Catharina Bril. Hij was koopman in groenten. Op 10 Maart 1926 trouwde hij in Rotterdam met Henderijntje van der Sluijs, een dochter van Isaac van der Sluijs en Catharina de Leeuw.. Het echtpaar Van Gigh had geen kinderen.

Vanaf 10 Augustus 1926 woonden zij op de Boschlaan 12 in Rotterdam, waar z…

Lees meer

Boschlaan, Rotterdam

De familie van Gigh heeft een groentewinkel die op benedenverdieping van het huis aan de Boschlaan 12 van Ies (Isaac) van Gigh en zijn vrouw Hendrijntje gevestigd is; een echtpaar zonder kinderen. Zij wonen eerst op de eerste verdieping van dit huis, maar omdat ze toch altijd in de winkel zijn, gaan ze achter de winkel wonen en komt hun huis vrij. De familie Vink trekt in 1938 in het huis. In mei …

Lees meer

Contact na het bombardement

Er is tijdens de oorlog nog contact tussen de buren van de Boschlaan, de families Van Gigh, Van der Sluijs en Vink. Via de houten achteruitgang aan de Eendrachtsweg 71, waar de familie Vink inmiddels woont, komt Rosa van der Sluijs (Rotterdam 31-7-1904) soms stiekem langs. Haar moeder Catharina /Caatje van der Sluijs- de Leeuw (Tiel 1-4-1864) is al naar het kamp Westerbork gevoerd. Als haar zwager…

Lees meer

Isaac van Gigh's death certificate

Isaac van Gigh died on 31 December 1942 in Reichsautobahnlager Annaberg, Upper Silesia, Germany (today Poland).

The official cause of death: gangrene and right-sided pneumonia (Gangraen und rechtsseitige Lungenentzündung).

Source: the official death certificate issued by German authorities (Standesamt).

Lees meer

Gezin Isaac van Gigh

Van dit huishouden is ook een JOKOS-dossier (nummer 53309) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

De dood van Isaac van Gigh

Bij een onderzoek van de archieven van de burgerlijke stand uit de oorlogstijd in één van de kantoren van de burgerlijke stand in Opper Silezië (Polen), zijn overlijdensaktes gevonden van gevangenen uit de kampen "Reichsautobahnlager Annaberg" en "Zwangsarbeitslager Niederkirch".

Eén van de gevonden overlijdensaktes was van Isaac van Gigh, waaruit bleek dat hij op 31 December 1942 in het kamp Ann…

Lees meer

De Cosel periode.

De periode van 28 Augustus tot 12 December 1942 stond bekend als de zogenaamde Cosel-periode. Deportatietreinen maakten op het goederenstation van Cosel, gelegen 80 km westelijk van Auschwitz een tussenstop. Tijdens die stop werden jongens en mannen die volgens de Duitsers voor arbeid geschikt waren doorgaans met geweld van hun families gescheiden en uit de trein gehaald en tewerkgesteld in de oml…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie