Bijdragen aan Margaretha Bamberger-Prins

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Margaretha Bamberger-Prins

Margaretha Bamberger-Prins

Hoorn, – Tröbitz,

Bereikte de leeftijd van 24 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Margaretha Bamberger-Prins

De hoofdcommissaris van politie te Arnhem verzocht opsporing, aanhouding en voorgeleiding van Margaretha Bamberger-Prins, woonachtig in Arnhem. Zij werd ervan verdacht van woonplaats te zijn veranderd zonder de daartoe vereiste vergunning te hebben. Met deze omschrijving werden joden aangeduid die waren ondergedoken.
Algemeen Politieblad, nr 2, 14 januari 1943, 32, bericht 120

Lees meer

Gezin Liepman Prins

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 33409) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

Margaretha Bamberger-Prins

Margaretha Bamberger-Prins werd geboren op 10-9-1920 in Hoorn en verhuisde met ouders en broertje Maurits naar de Dijkstraat 6 in Arnhem.
Zij trouwde in Arnhem op 4-8-1942 met Josef Bamberger ( geb.24-8-1917 in Frankfurt). Zij vertrokken een paar dagen later naar Amsterdam om te gaan wonen in de Christiaan de Wetstraat 2-1 hoog. In Amsterdam werd op 12 augustus 1943 hun dochtertje Esther geboren.
He…

Lees meer

levensloop josef bamberger

Josef Bamberger is geboren op 24 augustus 1917 in Frankfurt am Main in Duitsland.

Hij was monteur en is als vooroorlogs Joods vluchteling naar Arnhem( Nederland) gekomen. Onbekend is in welk jaar dit gebeurd is. Hij heeft daar gewoond in een pension aan het Eusebiusplein 4.

In Arnhem heeft hij Margaretha Prins ontmoet en zij zijn getrouwd op 4 augustus 1942. Een paar dagen hebben zij gewoond op de…

Lees meer

Naam dochter Margaretha en Josef Bamberger

De overlevende dochter van Margaretha en Josef Bamberger heet Esther en is gehuwd met de heer March, die woonachtig is in Great Britain.

Lees meer

echtpaar Bamberger-Prins

Het meisje Esther Bamberger werd onder de naam "Ineke" ondergebracht bij Johanna G. (An) Brendel-Jansen in Nijmegen. Zij en haar man Egbert (Ep) Brendel, waren betrokken bij verzetsactiviteiten.  Zie voor meer informatie www.oorlogsdodennijmegen.nl

Esther zou als joodse baby door verzetsstrijdster Sietske Visser-Hoekstra (nicht van An Brendel-Jansen) aan An zijn toevertrouwd.  An werd op 26 april …

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend