In de jaren '20 vestigde Adolf Léon Weidman zich met zijn vrouw in Den Haag vanuit Wenen. In 1926 kwam het gezin met toen drie kinderen in Delft wonen. Adolf Léon Weidman werd directeur van Spoorijzer. In de oorlog is hij verraden en opgepakt. Zijn vrouw en kinderen werden op tijd gewaarschuwd door een goede politieman en zijn ondergedoken.
Toevoeging van een bezoeker van de website
Er ligt een lijst van het Devisenschutzkommando die op 20 augustus 1942 in het archief van de Zentralstelle für jüdische Auswanderung is opgenomen. Op die lijst staat een reeks namen van joden die tegen betaling van een bedrag aan Zwitserse franken een Sperre hebben gekregen.
Op die lijst staan de namen van Adolf Léon Weidmann, van zijn echtgenote, zijn drie kinderen en zijn moeder die de oorlog hebben overleefd.
Adolf Léon Weidmann heeft een bedrag van 200.000 Zwitserse franken moeten betalen voor de Sperre voor zichzelf, voor zijn echtgenote, voor zijn drie kinderen en voor zijn moeder.
Archief Höhere SS- und Polizeiführer NIOD 77-1429
Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 17818) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit het JOKOS-dossier is bekend dat er een claim is ingediend voor vergoeding van waardevolle voorwerpen ingeleverd bij de roofbank Lippmann-Rosenthal (L-claim, nummer 12756/9709).