Biografie

Over Erna Weisz-Falk

Erna Falk woonde met haar gezin in Keulen. Het gezin is in 1933 naar Nederland gevlucht. Tijdens de oorlog zijn de ouders met één kind in Bergen-Belsen terechtgekomen. Het andere kind was ondergedoken. Tijdens de evacuatie van Bergen-Belsen in 1945 is Erna Weisz-Falk nabij Tröbitz overleden. De andere gezinsleden hebben de oorlog overleefd.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Begin april 1945 werden gevangenen uit het concentratiekamp Bergen-Belsen overgebracht naar het concentratiekamp Theresienstadt. Eén van de drie daarvoor gebruikte treinen is bij het dorp Tröbitz door het Russische leger bevrijd. Vele inzittenden kwamen in de trein om en vooral door de heersende vlektyfus zijn nog velen in Tröbitz gestorven. Erna Weisz-Falk was een van hen.
Zij is begraven op de joodse begraafplaats, liggende naast het algemeen kerkhof in het dorp Tröbitz. De graven, met het hoofd afgekeerd van de muur van het algemeen kerkhof, waren in drie rijen genummerd.
Erna Weisz-Falk is begraven in de eerste rij, graf nr.19.
Informatiebureau van het Nederlandse Rode Kruis. Opsporing Joodse personen; Lijst van overledenen die in Tröbitz en omgeving ter aarde zijn besteld

Van 1933 tot 1940 woonde Erna Falk in de Dalialaan 44 te Aerdenhout.
Vanaf 1940 woonde ze in Hilversum, tot ze in 1942 naar Westerbork werd gebracht.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Zie voor aanvullende informatie (in het Duits) de familiegeschiedenis op internet.

Alle rechten voorbehouden