Biografie

Over Samuel de Wolf

Samuel de Wolf was een zoon uit het eerste huwelijk van zijn vader Jacob de Wolf met Rebecca Blog, die in 1932 overleed. Hij trouwde op 15 Mei 1929 in Amsterdam met Kaatje Pront, een dochter van Manus Pront en Judith van Noord. Het echtpaar kreeg vijf kinderen, die allen, gelijk met hun moeder, op 21 September 1942 in Auschwitz werden vermoord. Samuel zelf werd al op 1 September 1941 in Mauthausen om het leven gebracht. Het gezin woonde in de Lange Houtstraat 24a III in Amsterdam.

Samuel kwam uit een gezin van zeven kinderen. Twee broertjes van hem overleden al op 2-jarige leeftijd. De anderen zijn allen in de Sjoa omgebracht: Zijn vader Jacob werd samen met zijn vrouw Heintje Roeg in Auschwitz vermoord. Zijn broer Isaak is eveneens in 1941 in Mauthausen om het leven gebracht,  zijn broers Gerrit en Willem werden in 1943 in Sobibor vermoord en zijn broer Mozes in 1943 in Auschwitz.

Stadsarchief Amsterdam, archiefkaarten Jacob de Wolf, Gerrit de Wolf, Willem de Wolf, Kaatje Pront, Samuel de Wolf, Mozes de Wolf, en Isaac de Wolf en een toevoeging van een bezoeker van de website.