Na het overlijden van zijn eerste vrouw Roosje van Duren, vertrok Levie Winter met zijn kinderen naar Düsseldorf en trouwde daar met Else Vasen, die op 10 Februari 1890 in Neuß was geboren. Uit dit huwelijk werd op 18 November 1923 een dochter geboren, t.w. Henriette Klara Winter. Uit gegevens van haar registratiekaart van de Joodse Raad is gebleken dat Henriette Klara Winter tijdens de oorlog in Nederland verbleef en werkte als hulp in de huishouding. Zij werd op 14 September 1942 in Auschwitz vermoord. Het huwelijk van haar ouders eindigde na enkele jaren door echtscheiding op 14 December 1926 in Düsseldorf.
Levie Winter’s ex-echtgenote Else Vasen woonde tijdens de oorlog in Berlijn (Charlottenburg) en werd vandaar op 18 October 1941 afgevoerd naar het getto van Lodz en ongeveer 6 maanden later op 52-jarige leeftijd in het vernietigingskamp Kulmhof (Chelmo) op 8 Mei 1942 vermoord.
Voordat de echtscheiding tussen Levie en Else officieel was uitgesproken, was Levie Winter met zijn kinderen Frederica, Adolph en Eva al vertrokken naar Nederland, waar hij op 3 Januari 1925 in Amsterdam werd ingeschreven op het adres Linneausstraat 72 III; zijn kinderen kwamen een week later, op 10 Januari 1925. Op 20 April werden Frederica, Adolph en Eva uitgeschreven naar de Boezemstraat 55 in Rotterdam; daar woonde Levie’s zuster Bertha Winter, die gehuwd was met Samuel Nijveen. Behalve bij Levie’s zuster in Rotterdam, verbleven de kinderen nadien ook nog op andere adressen, o.a. in Arnhem bij de Van Duren familie.
Van zijn kinderen heeft alleen Frederica met haar gezin de oorlog overleefd. Zij huwde op 24 November 1938 de niet-Joodse kok François Kersjes uit het Belgische Schaerbeek. Hun dochtertje Simone is in Arnhem geboren op 15 Mei 1938. In 1943 woonden zij in de Hunzestraat in Amsterdam, waar op 19 April 1943 hun tweede dochter Marjolein geboren werd. Voordien woonden zij o.a. in Den Haag.Zijn andere kinderen, Eva, Adolph en Elisabeth zijn tijdens de Sjoa vermoord.
Levie Winter werd op 22 September 1926 abmtshalve van Amsterdam uitgeschreven naar Brussel, waar hij tot 15 Maart 1929 heeft gewoond en toen terugkeerde naar Rotterdam, waar hij inwoonde op het adres Goudscherijweg 21b. Vervolgens verhuisde Levie nog een 7-tal keren, voordat hij uiteindelijk op 24 Januari 1940 in de Josephstraat 50a in Rotterdam terecht kwam. Na de registratie door de Joodse Raad in 1941 woonde hij op nummer 59.
Bronnen: website wiewaswie.nl, overlijdensakte Henriette Klara Winter; het Gedenkbuch "Opfer der Verfolgung der Juden unter der nationalsozialistischen Gewaltherrschaft in Deutschland 1933-1945"/Else Winter; Stadsarchief Amsterdam, gezinskaart Levie Winter; Stadsarchief Rotterdam, gezinskaart Samuel Nijveen; Gemeentearchief Den Haag, gezinskaart Francois Kersjes;Stadsarchief Amsterdam, archiefkaart Franciscus Kersjes; Stadsarchief Rotterdam, gezinskaart Levie Winter en het archief van de Joodse Raad, registratiekaarten van Henriette Klara Winter, Eva Levi-Winter, Adolph Winter en Elisabeth Rosenbaum-Winter.