Isodore van Geldere was een zoon van Saul van Geldere en Sientje Fransman. Hij was de zevende van de totaal dertien kinderen in het gezin en hij was geboren op 31 October 1894 in Doesburg. Ten tijde van zijn verblijf in Harlingen, waar hij als 16-jarige op 6 Juni 1911 vanuit Arnhem arriveerde, werkte hij als bakker. Hij woonde toen in de Scheerstraat 3 in het oude centrum van de stad en op 13 Januari 1913 vertrok Isodore weer naar Doesburg.
Op 18 December 1919 trad Isodore van Geldere in Den Bosch in het huwelijk met Eva Nort, die daar op 10 September 1897 was geboren als een dochter van Meijer Philippus Nort en Wilhelmina de Jong. Hij voorzag in het onderhoud van zijn familie als venter en als koopman in allerlei goederen.
Het echtpaar Van Geldere-Nort begon in Den Bosch, trok na de geboorte van hun eerste dochter Sientje Wilhelmina al in 1921 via Arnhem naar Nijmegen en in 1930 naar Tilburg, van waar zij in 1933 naar Amsterdam kwamen. Daar woonden zij op Rapenburg 84, verhuisden een jaar later naar de Dani Theronstraat 33 en op 15 December 1937 naar de Vrolikstraat 78 1e etage, wat een aantal jaren later tevens hun laatst bekende adres in Nederland zou blijken te zijn.
Isodore en Eva hadden inmiddels al een gezin gekregen met zes kinderen. De oudste, Sientje Wilhelmina was op 29 October 1920 in Den Bosch geboren; hun tweede dochter Wilhelmina Magdalena werd in Nijmegen geboren op 10 Maart 1921; ook Saul op 2 Mei 1923, Magdalena op 9 Maart 1927 en Salomon Hartog op 18 Juli 1928. Hun jongste kind, Betsij Kaatje werd op 9 October 1930 in Tilburg geboren.
Hun dochter Wilhelmina Magdalena trouwde op 19 Augustus 1942 met Abraham Philips, een zoon van Eduard Philips en Grietje Slier en beiden hebben de Holocaust overleefd, evenals haar broer Saul, die na afloop van de oorlog op 19 December 1945 vanuit Amsterdam naar Haarlem is vertrokken. Alle andere gezinsleden zijn tijdens de Sjoa vermoord. Zij bleken tijdens de grote razzia’s van begin October 1942 te zijn opgepakt en afgevoerd naar Westerbork waar zij in chaotische situaties terechtkwamen. De Joodse werkkampen werden terzelfder tijd door de Duitsers geliquideerd en alle Joodse dwangarbeiders kwamen toen óók in Westerbork terecht.
De oudste dochter Sientje Wilhelmina trouwde op 20 Juli 1942 met Meijer Stodel en werden beiden op 27 Juli 1942 naar Auschwitz gedeporteerd. Sientje is daar omgekomen, echter niet bekend is waar en wanneer. Daarom is voor haar na de oorlog vastgesteld door het Ministerie van Justitie dat zij op 30 September 1942 in Auschwitz is overleden. Haar prille bruidegom Meijer Stodel is volgens de Sterbebücher van Auschwitz daar op 17 Augustus 1942 vermoord; de Nederlandse autoriteiten hebben na de oorlog echter vastgesteld dat Meijer Stodel op 18 Augustus 1942 in Auschwitz is overleden.
De overige leden van het gezin van Isodore van Geldere werd op 9 October met ongeveer nog 1700 andere slachtoffers op transport gesteld naar Auschwitz, waar bij aankomst op 12 October 1942 Eva van Geldere-Nort met haar kinderen Magdalena, Salomon Hartog en Betsij Kaatje onmiddellijk in de gaskamers van Auschwitz-Birkenau werden vermoord.
Isodore zelf werd bij aankomst in Auschwitz geselecteerd om als dwangarbeider tewerkgesteld te worden. Het is echter niet bekend waar hij terecht is gekomen, welke werkzaamheden hij heeft moeten verrichten, noch wanneer precies hij om het leven is gekomen.
Daarom hebben de Nederlandse Autoriteiten na de oorlog vastgesteld, mede op basis van getuigenissen van overlevenden, onderzoek en andere informaties, dat Isodore van Geldere na 31 Januari 1943 niet meer in leven zou kunnen zijn. De Gemeente Amsterdam kreeg opdracht om een overlijdensakte voor Isodore van Geldere op te maken, waarin is vastgelegd dat hij op 31 Januari 1943 in Auschwitz is overleden.
Bronnen o.a. het Stadsarchief Amsterdam, gezinskaarten Isodore van Geldere, archiefkaarten van Isodore van Geldere en Eva Nort; website openarchieven/allefriezen/bevolkingsregister/Isodore van Geldere in Harlingen; het archief van de Joodse Raad, registratiekaarten van Isodore van Geldere, Eva van Geldere-Nort, Magdalena en Salomon Hartog van Geldere; website jodentransporten vanuit Nederland.nl en de overlijdensakte nr. 160 uit het A-register 59-fol.28v voor Isodore van Geldere d.d. 24 November 1950.