Het Joods Monument vermeld géén plaats van overlijden en/of een datum van overlijden, als daar geen legale documenten tegenover staan, zoals een overlijdensakte of een vermelding van overlijden in de Nederlandse Staatscourant, wat in vele gevallen een juridische overlijdensdatum is en niet de werkelijke overlijdensdatum.
Toch kan het voorkomen dat met een grote waarschijnlijkheid bekend is waar en wanneer iemand werkelijk is overleden.
Vrouwtje van West en haar dochter Dina zijn op 27 Augustus 1942 met Konvooi 6 vanuit Mechelen naar Auschwitz gedeporteerd wat uiterlijk 3 dagen later in Auschwitz is aangekomen. Onderzoek van na de oorlog, zoals vermeld in het "Memoriaal van de Deportatie der Joden uit België", heeft uitgewezen dat van dit Konvooi bij een tussenstop in Cosel 280 mannen van de totaal 1000 gedeporteerden de trein hebben moeten verlaten. De overige 720 personen, allemaal vrouwen, worden verder naar Auschwitz vervoerd maar mogen niet het kamp in; zij worden allen bij aankomst direct vermoord in de gaskamers.
De Rechtbank van de Eerste Aanleg in Antwerpen heeft na de oorlog vastgesteld middels een vonnis van 9 November 1956, nr. 1782 dat Vrouwtje van West en Dina van West tussen 29 Augustus en 8 September 1942 in Auschwitz zijn overleden.
Het is dus met grote waarschijnlijkheid dat mag worden aangenomen, dat Vrouwtje van West en haar dochter Dina van West bij aankomst op 30 Augustus 1942 in Auschwitz in de gaskamers zijn overleden.
Vrouwtje bereikte de leeftijd van 40 jaar en haar dochter Dina was toen 20 jaar oud.
Bronnen: Het Memoriaal van de Deportatie der Joden uit België, pagina 23 en de vreemdelingen dossier 6055/270396/ Vrouwtje v West en 6056/Dina van West van de Gemeente Borgerhout.