Bijdragen aan Levie de Leeuwe

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Levie de Leeuwe

Levie de Leeuwe

Zwolle, – Midden-Europa,

Bereikte de leeftijd van 48 jaar

Beroep: Koopman

Foto’s

Verhalen

Arrestatie Levie de Leeuwe

Gemengd-gehuwde Zwolse Joden mochten na de deportaties van 8-9 april 1943 in Zwolle blijven wonen. Levie de Leeuwe werd echter tijdens de April-Meistaking in 1943 bij de politie aangegeven omdat hij met een groepje personen had gesproken en het verbod op samenscholing had overtreden. Dit leidde tot de beschuldiging dat hij mensen tot staking zou hebben aangezet. Hij dook daarom onder bij zijn zwag…

Lees meer

Literatuur

Levie de Leeuwe was getrouwd met Trijntje de Groot.

Igor Cornelissen, Een boer achter een raam (Amsterdam 2011), p. 240, 241, 292.

Lees meer

Gezin Levie de Leeuwe

Van een of meer mensen in dit gezin hebben wij niet kunnen vaststellen of zij de oorlog al dan niet overleefd hebben. Hun naam is niet teruggevonden op lijsten van overlevenden, maar wij hebben hen ook niet met zekerheid kunnen terugvinden in In Memoriam. Zij zijn in het monument als 'overlevend' aangeduid en hun naam is niet vermeld.

Lees meer

Aanvulling

Levie de Leeuwe  trad op 11 oktober 1921 te Zwolle in het huwelijk met Trijntje Diana de Groot. Hij was een zoon van Jacques de Leeuwe (geboren te Zwolle op 12 juni 1855 - overleden te Zwolle op 9 maart 1930) en van Naatje Keizer. Trijntje D. de Groot was op 15 november 1893 te Meppel geboren als dochter van Hendrik Jan de Groot en Egbertdina Johanna Naatje ten Zweege. Zij was gereformeerd, overle…

Lees meer

Voor Levie de Leeuwe is een Stolpersteine gelegd in Zwolle

In de Sassenstraat werd een struikelsteen onthuld voor Levie de Leeuwe.

Lees meer

Levie de Leeuwe

Toespraak Martin Hemmink bij de onthulling van een Stolperstein voor Levie de Leeuwe voor de Sassenstraat 45A te Zwolle, 3 november 2017.

Levie de Leeuwe is geboren in Zwolle op 12 mei 1896. Zijn ouders waren Jacques de Leeuwe en Naatje Keizer. Jacques de Leeuwe was in 1855 geboren in Zwolle en overleed hier in 1930. Naatje keizer zag het levenslicht in Hasselt in 1861 en stierf in Westerbork op …

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend