Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 10789) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.
Patiënten en joodse onderduikers Rosenburg en Bloemendaal
Meer informatie over deze persoon staat in de lijst met namen van vermoorde Joodse patiënten en onderduikers, die gedeporteerd zijn uit de Stichting Rosenburg (klinieken Oud-Rosenburg en Ramaer-kliniek) en uit de Stichting Bloemendaal (met de kliniek Ockenburg) in Den Haag.
In 2017 is de publicatie "De patiënten en Joodse onderduikers - bij de Stichting Rosenburg (klinieken Oud-Rosenburg en Ramaer-kliniek) en bij de Stichting Bloemendaal tijdens de Tweede Wereldoorlog" verschenen, van de hand van Merijn Bolink, Corien Glaudemans en Corry van Straten (De Nieuwe Haagsche, 2017), over de deportatie van 251 joden (patiënten en onderduikers) uit de Haagse psychiatrische i…
Jozef en Golda hadden twee kinderen die waarschijnlijk beiden overleefden
Op dit Monument wordt vermeld dat één kind de oorlog heeft overleefd. Uit de gezinskaart in het Haags Gemeentearchief blijkt dat er in het gezin twee dochtertjes waren (respectievelijk geboren in 1934 te Amsterdam en in 1938 te Den Haag). Van geen van beiden werd een bewijs van overlijden voor of in de oorlog gevonden. Waarschijnlijk hebben beiden de oorlog overleefd.