Bijdragen aan Edith Kahn

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Edith Kahn

Edith Kahn

Wermelskirchen, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 18 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Edith Kahn

Met een gedenkteken in Zaltbommel worden de joodse slachtoffers uit die gemeente herdacht. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer

Levenstekens in boeken

Boeken zijn een bezit waar je zuinig op bent. Waarschijnlijk gold dat vroeger nog sterker dan nu. Boeken waren (en zijn) verzamelobjecten, dragers van kennis en ze verschaften een zekere status. Het is dan ook heel begrijpelijk dat de trotse bezitters hun eigendommen merkten. Dat gebeurde met een ex libris of met een handgeschreven notitie. Met de oorlog indachtig hebben deze markeringen ook een andere betekenis gekregen: een nagelaten levensteken. Vaak een zeldzaam persoonlijk bewijs van iemands bestaan.[1]

Op een veiling in Maastricht werd door een verzamelaar in de jaren ’60 een partij boeken opgekocht. In twintig van die boeken zat aan de binnenzijde van het kaft een ex libris met de naam Alex Heumann geplakt. Vermoedelijk betreft het hier Alex Heumann (Maastricht, 29 augustus 1885). Zijn geboorteplaats zou een verklaring kunnen zijn voor zijn talenkennis. De verzameling bevat namelijk Nederlandse…

Lees meer

Orde der Hagadah

De "Orde der Hagadah" was van Edith Kahn (1924-1942) te Zaltbommel en bevindt zich in het MIKWE-museum te Zaltbommel (zie: Aart Vos, 'Als ik in Vught ben probeer dan eens te schrijven....' De ondergang van de joodse gemeenschap in Zaltbommel, Rossum en Herwijnen ('s-Hertogenbosch 2017)

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend