Bijdragen aan Fijtje Oudkerk-Elte

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Fijtje Oudkerk-Elte

Fijtje Oudkerk-Elte

Den Helder, – Tröbitz,

Bereikte de leeftijd van 59 jaar

Verhalen

Over Meijer Oudkerk, zijn vrouw Fijtje Elte en hun dochters Klara en Sarah Oudkerk.

Meijer Oudkerk was de vierde van de zeven kinderen van Benjamin Oudkerk en Klaartje van Tijn. Hij werd op 11 Juni 1884 in Den Helder geboren en verdiende zijn brood als manufacturier. Op 19 Juli 1910 trouwde hij daar met Fijtje Eltje, die op 23 Juni 1885 ook in Den Helder was geboren als een dochter van Hijman Levie Elte en Saartje Salomon Beek. Het echtpaar kreeg twee dochters, t.w. Klara in 1911…

Lees meer

Gezin Meijer Oudkerk

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 4773) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit het JOKOS-dossier is bekend dat er een claim is ingediend voor vergoeding van:

- geroofde effecten of waardepapieren (W-claim, nummer OS17-19/1600)

- waardevolle voorwerpen ingeleverd bij de roofbank Lippmann-Rosenthal …

Lees meer

Méér over Fijtje Oudkerk-Elte

Fijtje Oudkerk-Elte was aanvankelijk begraven in Tröbitz. Op 13 juni 1949 is zij herbegraven op de Joodse begraafplaats te Muiderberg.
Redactie Joods Monument

Begin april 1945 werden gevangenen uit het concentratiekamp Bergen-Belsen overgebracht naar het concentratiekamp Theresienstadt. Een van de drie daarvoor gebruikte treinen is bij het dorp Tröbitz door het Russische leger bevrijd. Vele inzitte…

Lees meer

About Oudkerk and Elte

Bruidegom Meijer Oudkerk Beroep manufacturier Geboorteplaats Den Helder Leeftijd 26 Bruid Fijtje Elte Geboorteplaats Den Helder Leeftijd 25 Vader van de bruidegom Benjamin Heiman Oudkerk Beroep manufacturier Moeder van de bruidegom Klaartje van Tijn Vader van de bruid Hijman Levie Elte Beroep bakker Moeder van de bruid Saartje Salomon Beek Gebeurtenis Huwelijk Datum 19-07-1910 Gebeurtenisplaats De…

Lees meer

De "Ausnahme-Bescheinigung 170"

De Ausnahme-Bescheinigung, de allerlaatste vrijstellingen van deportatie.

In de zomer van 1943 was reeds een zeer groot deel van de Nederlandse joden gedeporteerd. Dit betekende dat het bestaansrecht van de Joodsche Raad voor een evenredig deel was aangetast en dat veel Joodsche Raadfuncties en de daaraan verbonden Sperres werden opgeheven. De laatste groep van 170 Joodsche Raadmedewerkers kwam te…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend