Contribute to Berend Gustaaf Cohen

What would you like to contribute

Herdenk Berend Gustaaf Cohen

Berend Gustaaf Cohen

Leiden, – Auschwitz,

Reached the age of 36 years

Photos

Stories

About Berend Gustaaf Cohen, his wife Jeannette Frieda Hirschel and their three children.

Berend Gustaaf Cohen, the fifth child of Hartog Cohen and Marianne Sitters, was born on 6 February 1907 in Leiden. He was educated at the craft and technical school as cabinet maker. He possessed his school diploma and diploma handicraft and since 15 May 1931 he was a teacher in crafts.

Berend was married on 11 May 1937 in Berchem (Antwerp-Belgium) to Jeannette Frieda Hirschel, a daughter of Jozef…

Read more

Tussen De West en de polder

Thelma Esther Polak, oudste dochter van de Surinaamse arts Maurice Polak en zijn vrouw Estelle Arrias, is het enige slachtoffer van de Holocaust dat op het eiland Saba werd geboren.

Vader districtarts
Haar vader, Maurice Samuel (Semuel) Polak, werd op 27 maart 1887 in Paramaribo geboren. Hij was vermoedelijk een zoon van Samuel Maurits Polak en Elizabeth Gomperts en had twee broers en twee zussen.…

Read more

Berend Gustaaf Cohen and his family

Berend Gustaaf Cohen was married to Jeanette Frieda Hirschel. He was a schoolteacher. Their second child, daughter Marianne Ellen was born in Westerbork transit camp on 11 April 1943.
Berend Gustaaf Cohen was a witness at the wedding of his cousin Izak Cohen with Thelma Esther Polak. The marriage was performed in Westerbork transit camp on 2 February 1943. He signed the marriage certificate.
Rec…

Read more

In Memoriam

Berend Gustaaf Cohen is de zoon van godsdienstleraar en voorzanger Hartog Cohen en Marianna Sitters. De vader van Berend Gustaaf sterft in 1930, zijn moeder in september 1944 in Auschwitz. Naast Berend Gustaaf bestaat het gezin uit nog drie jongens en drie meisjes. Alle broers en zussen van Berend Gustaaf komen om gedurende de oorlog.

Jeannette Frieda Hirschel is de dochter uit het huwelijk van ko…

Read more

Het transport van 22 januari 1943 van Apeldoornsche Bosch naar Westerbork

Deze pagina is een aanvulling op de pagina De ontruiming van het Apeldoornsche Bosch

De namen die aan dit verhaal zijn gelinkt zijn de namen van slachtoffers van de Sjoa van wie op grond van een aantekening op hun kaart in de Joodse Raad Cartotheek of andere omstandigheden is komen vast te staan dat ze op 22 januari 1943 van Apeldoorn naar Westerbork zijn gebracht.

In de voorafgaande nacht waren 1…

Read more

Address & residents

Residents

Family

Other family members

No other family known (yet)