Bijdragen aan Hildegard Geller

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Hildegard Geller

Hildegard Geller

Berlijn, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 25 jaar

Beroep: Leerling-verpleegkundige

Foto’s

Verhalen

Over Hildegard Geller

Hildegard Geller werkte als leerling-verpleegkundige in het Apeldoornse Bos, waar zij op 1 juni 1942 in dienst was getreden.
Gemeentearchief Apeldoorn, personeelslijst van Het Apeldoornsche Bosch

Volgens het archief van het Apeldoornse Bos gaf Hildegard Geller omstreeks juni 1943 een teken van leven aan een verwant van haar, middels een brief vanuit Birkenau.
Toevoeging van een bezoeker van de we…

Lees meer

Berlin Emigrant

Hildegard Geller lived in Berlin prior to emigrating to Holland in the 1930s. (Bundesarchiv Gedenkbuch, In Memoriam - Nederlandse oorlogsslachtoffers)

I would be grateful for any information about her family.

Lees meer

Re: Berlin Emigrant

rpm_bln:
Hildegard Geller lived in Berlin prior to emigrating to Holland in the 1930s. (Bundesarchiv Gedenkbuch, In Memoriam - Nederlandse oorlogsslachtoffers)
I would be grateful for any information about her family.

I am a relative of Hildegard Geller. She was a full nice of my father. They lived a couple of years together at my fathers home in the Netherlands before she went to the Apeldoornsc…

Lees meer

Aanvullingen door verwanten.

Verwanten van de familie Geller geven aan dat de twee broers van Hildegard Geller, in de tijd van het nazi regime, naar Palestina zijn gevlucht. De twee broers hebben ook hun ouders naar Palestina weten te krijgen. Hildegard is naar Nederland gekomen, in ieder geval heeft ze bij haar oom in Groningen gewoond; de gedachte was dat Nederland veilig zou zijn. Het treurige is dat juist in het 'veilige'…

Lees meer

Puk Mok en Hildegard Geller

Puk Mok is samen met het nichtje van mijn vader, Hildegard Geller, op transport gestuurd vanuit het Apeldoornsche Bosch naar Westerbork. Zij werkten beiden als verpleegster en zijn met de tweede trein weggevoerd. Vanuit Westerbork zijn zij verder naar Auschwitz getransporteerd, Puk Mok kwam uit Haarlem en had 2 broers die beide werkzaam waren voor de Joodsche raad in Amsterdam of Haarlem. 

Ik heb …

Lees meer

Gedeporteerd personeel Apeldoornsche Bosch

Deze pagina is een aanvulling op de pagina De ontruiming van het Apeldoornsche Bosch

De namen die aan dit verhaal zijn gelinkt zijn de namen van personen die op de naoorlogse reconstructielijsten voorkomen, of van wie om een andere reden mag worden aangenomen dat ze met het transport van 22 januari 1943 als personeelslid van de Joodse psychiatrische instelling Het Apeldoornsche Bosch zijn afgevoer…

Lees meer

Adres & bewoners

Bewoners