Bijdragen aan Joseph Eijl

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Joseph Eijl

Joseph Eijl

Amsterdam, – Wassenaar,

Bereikte de leeftijd van 44 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Joseph Eijl

Joseph Eijl was kantoorbediende. Hij woonde in Den Haag. Joseph Eijl verrichtte illegale activiteiten voor de Communistische Partij Nederland (CPN). Zo verspreidde hij pamfletten voor de Februaristaking. Op aanwijzing van een NSB‘er werd hij hierbij op 26 februari 1941 in de Van Woustraat opgepakt. Van de gevangenis aan de Weteringeschans in Amsterdam werd hij overgebracht naar de strafgevangenis …

Lees meer

Joseph Eijl

Lees meer

ouders en familie

Joseph Eijl was de oudste van de negen kinderen van Levie Eijl [1864 R’dam; 1932 A’dam] en Klara Parser [1866 -1929 A’dam].

Vijf zusters en zijn enige broer werden slachtoffer van de Sjoa.
Rosetta [R’dam 1889], gehuwd m. David Walvis.
Hadassa [R’dam 1890], gehuwd m. Koopman Wijnschenk.
Mietje [R’dam 1892], gehuwd m. Simon Rabbie.
Elisabeth [A’dam 1898], gehuwd m. Aron Leijden van Amstel.
Meijer [A’dam…

Lees meer

Re: Geboortedatum

Edwin van Baarle:
Volgens de OGS is Joseph Eijl geboren op 1 oktober 1896 in Amsterdam. Op www.waalsdorpervlakte.nl is meer informatie en een foto van hem te vinden.

Beste Edwin van Baarle. Dank voor je aanvulling bij Joseph Eijl. Met het aanreiken van zijn geboortedatum leverde je mij het definitieve bewijs dat de gegevens die ik had verzameld bij hem hoorden. Op Google was niets te vinden. Er …

Lees meer

Advertentie.

Onderstaande advertentie is afkomstig uit de krant Rechouwous. Het adres in de Molukkenstraat heb ik opgezocht bij het SAA (Woningkaarten). Daar past de naam van Joseph bij. Volgens zijn archiefkaart zou hij werkzaam zijn geweest als magazijnbediende en later ook als kantoorbediende. Mogelijk werkte hij voor "Het Warenhuis".

Lees meer

Joop Eijl op de Erelijst van de CPN

Joseph 'Joop' Eijl was van december 1915 tot eind 1918 gemobiliseerd bij het 7de Regiment Infanterie -1ste bataljon – 3de compagnie. Sinds 1933 was hij lid van de CPN.

Tijdens de Spaanse Burgeroorlog ging Joop naar Spanje om daar aan republikeinse zijde te strijden, maar hij strandde in Zuid-Frankrijk. Zijn broer haalde hem op zijn motorfiets op.

Op 26 februari 1941 werd hij naar aanleiding van de…

Lees meer

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend