Bijdragen aan Frederika Jegeva van Blijdenstein-Oudkerk

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Frederika Jegeva van Blijdenstein-Oudkerk

Frederika Jegeva van Blijdenstein-Oudkerk

Amsterdam, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 29 jaar

Foto’s

Verhalen

Het lot van Frederika Jegeva Oudkerk en haar man Michiel van Blijdenstein.

Frederika Jegeva Oudkerk was de enige dochter uit het eerste huwelijk van Izaäk Oudkerk en Aaltje Nijstat. Zij werd geboren op 15 November 1913 op de Amsterdamse Ceintuurbaan 99 2e etage, waar haar ouders eind Augustus 1909 naartoe waren verhuisd, nadat zij één maand daarvoor getrouwd waren.  

Nadat Frederika Jegeva geboren was werd er in Augustus 1922 nog wél een keer verhuisd naar de Den Texstra…

Lees meer

Gezin Michiel van Blijdenstein

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 55922) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit het JOKOS-dossier is bekend dat er een claim is ingediend voor vergoeding van waardevolle voorwerpen ingeleverd bij de roofbank Lippmann-Rosenthal (L-claim, nummer 1149/22769).

Lees meer

Méér over het transport van 31 Augustus 1943 Westerbork -> Auschwitz

INLEIDING:  betreft de transporten van 31 Augustus en 7 September 1943.

Van deze najaarstransporten van Westerbork -> Auschwitz van 31 Augustus 1943 en ook die van 7 September 1943, werden na selectie bij aankomst, de meeste voor arbeid geschikt geachte mannen voor het verrichten van puin-opruimingswerk overgebracht naar het Ghetto te Warschau, en een aantal vrouwen werd tewerkgesteld in Auschwitz…

Lees meer

Méér over de conclusies van de transporten Westerbork -> Auschwitz van 31 Augustus 1943 en van 7 September 1943.

Alle tot de bovenvermelde twee transporten behoord hebbende mannen, die op de dag na hun aankomst te Auschwitz, (dus op resp. 2 en 10 September1943) de leeftijd van 16 jaar hadden bereikt, doch nog geen 51 jaar waren, worden, tenzij individueel anders bekend is, ( zie mede hoofdstuk 1 paragraaf 3 sub II) geacht te zijn overleden te Warschau, uiterlijk 31 Maart 1944.

Alle andere tot de bovenstaande…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend